מדריך למנועי חיפוש לתמונות – חלק א’

קידום אתרים אפקטיבי ברמה אחרת...

ניהול מוניטין
לפניכם סקירה כללית על מנועי חיפוש לתמונות ואופן השימוש בהם, שבאמצעותה תוכלו להבין את הפוטנציאל הגלום בתוכן ויזואלי לטובת החשיפה והתנועה לאתר האינטרנט שלכם.

משנה לשנה האינטרנט הופך להיות יותר ויותר ויזואלי ובמקומות מסויימים אנו רואים יותר תמונות וסרטוני וידאו מאשר שורות של אותיות. זו לא אשמתן של הרשתות או של מנועי החיפוש, זו הדרישה שלנו, הגולשים שדורשים תוכן עשיר יותר ומגוון עם צבעים וקלילות.

רשתות חברתיות ויזואליות כגון Instagram, YouTube, Tumblr, Pinterest ו -Flickr הפכו להיות פופלאריות ומבוקשות, ואיתן מנועי החיפוש שדולים וממזגים את התוכן מהן אל תוך דפי תוצאות החיפוש.

לפניכם סקירה כללית על מנועי חיפוש לתמונות ואופן השימוש בהם, שבאמצעותה תוכלו להבין את הפוטנציאל הגלום בתוכן ויזואלי לטובת החשיפה והתנועה לאתר האינטרנט שלכם:

חיפוש תמונות וקבצי גרפיקה בגוגל תמונות
גוגל מגדילה את השירותים ומאפשרת לנו לאתר קבצי גרפיקה שונים הכוללים תמונות, איורים, אינפוגרפיקות, שרטוטים, מפות ועוד. כדי לבצע חיפוש של קבצים אלו, יהיה עליכם להגדיר את החיפוש ל’תמונות’ בסרגל העליון בו תראו שדה חיפוש להקלדת הנושא אותו אתם מחפשים, חיפושים קשורים, חיפוש מתון והגדרות (ארחיב על זה בהמשך).

תצוגה של גוגל תמונותלאחר שנלחץ על אחת מהתמונות, נקבל את המידע הבא:

  • גודל התמונה
  • שם האתר
  • חיפוש ע”פ פנים
  • סוג הקובץ
  • גדלים נוספים
  • תצוגה מורחבת
  • מידע נוסף (מפנה לדף תוצאות בו מופיעה התמונה ברשת)
  • ביקור בדף בו מפורסמת התמונה
  • זכויות יוצרים

דוגמה לתמונות בגוגל

אם נבחר להציג גדלים נוספים, נוכל להרחיב את אפשרויות החיפוש באמצעות סרגל נוסף שנמצא מתחת לשדה החיפוש עם הגדרות חיפוש לפי זמן, דומה ל ועוד.
חיפוש תמונות

תישארו בפוקוס… החיפוש המתקדם של גוגל תמונות
במידה ולא מצאתם את מבוקשכם, תוכלו למקד את החיפוש באמצעות לחיצה על גלגל השניים בחלק השמאלי העליון ולפרט איזה סוג של תמונה אתם מחפשים לפי פרמטרים נוספים, כגון: מילים שליליות בתוצאות החיפוש, אתר אינטרנט, צבעים, מדינה, זכויות יוצרים ועוד.

חיפוש מתקדם

 

איך לבצע חיפוש תמונות בגוגל
במאמר אופטימיזציה לתמונות בגוגל, ציינתי מהם האמצעים הדרושים למנועי החיפוש לטובת זיהוי או הבנת משמעות התמונה, שכן זו עדיין אינה יודעת לקרוא סוגי קבצים של תמונות, אך מתקדמת בצעדים קטנים לעבר המטרה. החיפוש המתקדם מורכב מאותו סוג מידע, שאותו אנחנו יכולים להזין כאשר אנו מעלים תמונה לכל מקום ברשת, לאתר הבית, לפייסבוק, לפליקר וכדומה.

אינדוקס תמונות מהיר
השאיפה הגדולה של גוגל היא לאנדקס תכנים במהירות, והיא מצליחה לעשות את זה גם עם תמונות. בדוגמה שלפניכם אפשר לראות תמונה שהתאנדקסה לפני 3 שעות. מהיר לא?

מהירות פרסום התמונות בגוגל

דרכי חיפוש תמונות בגוגל נוספים
מלבד השיטה הקונבנציונלית לחיפוש תמונות לפי הקלדת נושא בשדה החיפוש, ישנן ארבע דרכים נוספות לבצע חיפוש בעזרת הגולש.

גרירה ושחרור

איתור תמונות

העלאת תמונה

הדבקת כתובת של תמונה בגוגל תמונות

העתקה והדבקה של כתובת אתר בו נמצאת התמונה

זיהוי תמונות בגוגל

התקנת תוסף לאיתור תמונות

זיהוי תמונות בגוגל

הבדיקה שלי לאיתור תמונות
ניסיתי לאתר תמונה שלי שקיימת באינסטגרם ופינטרסט באמצעות 2 דרכים, העלאה מהמחשב והזנת כתובת אינטרנט. אחרי שהעליתי את התמונה, גוגל נתנה לי טיפ: “נסה להזין מילה תיאורית בתיבת החיפוש”

גוגל עדיין לא מזהה את כל התמונות

וכאשר הזנתי את כתובת האינסטגרם שלי / תמונה מהאתר הזה, נאמר לי “כתובת האתר אינה מפנה לתמונה, או שהתמונה אינה נגישה לציבור”… כך שאיתור תמונות בדרכים אלו טרם הושלם מצד גוגל ותמונה ללא פרטים מזהים, תקשה על החיפוש.

מסנן החיפוש של גוגל
לכל אחד מאיתנו קיימת האפשרות להגביל את החשיפה לתכנים של מבוגרים בגוגל. באמצעות מסנן החיפוש תוכלו לבחור את דרגת צנזור התכנים במנוע החיפוש. המסנן רלוונטי לדפי אינטרנט, תמונות וסרטוני וידאו ומציג 3 רמות סינון: ללא סינון, מתון, קפדני.

רגע, יש המשך: המדריך למנועי חיפוש של תמונות חלק ב’

ואם אתם צלמים מקצועיים שמשווקים את התמונות שלכם באינטרנט, אתם בטח רוצים ללמוד על הנושא הזה עוד יותר לעומק. במיוחד בשבילכם הקמנו קורס קידום אתרים לצלמים שייתן לכם את כל הידע הדרוש לקידום התמונות שלכם.