פרקים :
אלגוריתם התוכן החדש של גוגל
במהלך חמשת השנים האחרונות צעד האלגוריתם של גוגל צעדי ענק בכל הנוגע ליכולתו לנתח תוכן אתרים . חלק מציוני הדרך שהוזכרו בבלוגים ובכנס גוגל לאחרונה כוללים את התמודדותה עם ספקטרום נרחב של שפות ( 170 שפות נכון לינואר 2010) ועם ממשק נוח לתרגום אתרים למגוון רב של שפות (51 במספרן) .
עכשיו נותר להתפעל מהדבר האמיתי-
יכולת ניתוח תוכן ברמה כה גבוהה שלא מותירה לנו,בני אנוש אלה להתאים את עצמנו בזריזות לרמה אותה חושפת גוגל.
השיפורים שמציג גוגל באלגוריתם ניתוח התוכן שלו מחייבים דיון והערכות שונה בכל הנוגע לפעילות קידום אתר ,בחירת מילות מפתח ובמיוחד בניה נכונה של תוכן.
אלגוריתם לתוכן- האתגר
לפני שממהרים לזלזל בהיקף ההישג שבהבנת מילים נרדפות (שכן גם ילד קטן יבין את הקשר שבין pictures לבין photos) רוצה סטיבן בייקר,מהנדס ראשי בגוגל להדגיש בפנינו את גודל ההישג.
לדבריו חשוב שנכיר בכך שבשונה מיכולתנו כבני אנוש לנתח שפות בצורה סמנטית תוך שילוב הידע שלנו על העולם, למחשב יש בינה מלאכותית ויכולות מוגבלות בהרבה. שפה מבטאת חשיבה ובבקשנו ממחשב לנתח שפה ברמות גבוהות אנו למעשה מלמדים אותו לחקות חשיבה.
בדיוק בשל כך יכולות המוצגות בימים אלו ע”י סטיבן בייקר מדגישות את גודל ההישג שהצליח האלגוריתם של גוגל להגיע אליו- היכולת לנתח מילים נרדפות בדיוק כשם שהם מוכרות ונתפסות בתודעתם של בני אדם.
צעדים אלו לא קרו רק לאחרונה, דרך ארוכה עשתה גוגל במהלך חמשת השנים האחרונות .יחד עם זאת לאחרונה נעשה מאמץ מיוחד להתמודד עם סוגיית הזיהוי ויכולת ההבנה של מילים נרדפות ע”י גוגל בלמעלה מ 100 שפות!
זיהוי ומתן תוצאות חיפוש הכוללות מילים נרדפות הינה פעולה שקורית כמובן מאחורי הקלעים,אך מהבדיקות שערכו גוגל, 70% מהתוצאות חיפוש מביאות לידי ביטוי שימוש במילים נרדפות מה שמעיד על שימוש מאסיבי של גוגל כיום במילות מפתח נרדפות. יתרה מזאת,יכולת הדיוק של גוגל הגיעה לרמה כזאת שעל כל 50 זיהויים נכונים של מילים נרדפות בתוצאות החיפוש רק זיהוי אחד נתן תוצאות מעוותות למילה נרדפת.
ומה עושה גוגל במקרים שבהם נעשית טעות מביכה בפענוח מילים נרדפות? היא אינה מתקנת זאת באופן ידני אלה משאירה זאת כך,ושואפת לשנות את האלגוריתם שלה כך שמקרה כזה ודומיו יוסדרו באופן אוטומטי.כך היא משכללת את האלגוריתם לזיהוי מילים נרדפות.