דירוג האתר במנועי החיפוש מושפע מכמה גורמים ביניהם: וותק האתר, מבנה האתר ,כמות התכנים שבו ואיכות הקישורים (נושא זה ידון בנפרד).
וותק: גוגל נותן יותר אמון בדומיין וותיק יותר ובמידע וותיק יותר על הרשת.
תכנים: כמות התכנים משפיעה בהחלט על דירוג האתר בגוגל. אתר עם הרבה תכנים מקוריים מדורג גבוהה יותר. לאתרים קטנים בלי הרבה מידע אני מציע לכתוב תכנים. ניתן לפנות לאנשי תוכן שיכתבו תכנים וימלאו את האתר בתכנים – שלא במטרה לזבל את מנועי החיפוש אלא להסביר למנועים מדוע האתר שלך טוב יותר מאתרים אחרים בתחום. יש לשים לב לעובדה שגוגל יודע לזהות הכפלת תכנים בתוך האתר, וגם מחוץ לאתר, כלומר, אם העתקתם חומר שהתפרסם באתר אחר כדי “לעבות” את האתר שלכם, סביר להניח שגוגל יודע את זה ומדרג בהתאם.
מבנה: המבנה צריך “לארח” את העכביש של גוגל באופן הנוח לו ביותר, ולאפשר לו לגשת לכל חלקי האתר בנוחות. אם יש “סתימה”, העכביש לא יעבור, ופשוט ימשיך הלאה לאתר אחר. לא מזמן קדמתי אתר שבכניסה לאתר הופיעה אנימציית פלאש מאוד אטרקטיבית ויפה, כזאת שאפשר ללחוץ על “Skip” או “Continue”, ואז נכנסים לאתר. ראיתי שהאתר הזה היה תקוע, ושמחתי לעזור לו. באתר היו המון תכנים בנושאים מגוונים והחברה, בעלת האתר הינה חברה מוכרת וידוע שראוי היה למקמה במנוע החיפוש במקום גבוה.
ניתן היה לזהות מייד שיש פה איזושהי “סתימה” – אתר טוב עם הרבה תכנים אשר מיוצג בגוגל ע”י דף אחד בודד. למעשה, העכבישים של גוגל ושל שאר מנועי החיפוש לא עוברים את הפלאש. הם לא לוחצים “Skip”, ובטח שלא אומרים: “אה, איזה פלאש נהדר! אני עושה איתו עסק!” – כשהעכביש נתקל בדף כזה, הוא פשוט ממשיך הלאה, למרות שבתוך האתר היו קרוב ל 2,000 דפי תוכן איכותיים. הוצאנו את הפלאש, והעכביש נכנס והתחיל לסרוק את האתר ולגלות כמה חומר יש בו. תוך כמה חודשים האתר עלה בגוגל והיום הוא תפס את ראש תוצאות החיפוש.
בנוסף יש אתרים שסגורים הרמטית לעכבישי מנועי החיפוש בגלל שימוש ב-Java Script. העכביש לא נכנס לכל הקישורים המופעלים על-ידי Java Script.
יש היום חברות Startup ששוברות את הראש ומנסות לפענח כיצד מחשב יוכל להבין גראפיקה או להעריך אמנות. ברגע שזה יהיה אתר פלאש כזה יוכל להצליח. אבל זה עדיין לא קיים. אמנם יש מחשבים שיודעים כבר לזהות פרצופים בתחנות רכבת ולאתר מבוקשים, אבל אין עוד את הטכנולוגיה שבעזרתה מחשב יכול להבין על-פי התמונות שמדובר באתר זוועות, למשל.