איך עובדים עם מפת האתר של גוגל Google Sitemap

קידום אתרים אפקטיבי ברמה אחרת...

ניהול מוניטין
איך עובדים עם מפת האתר של גוגל Google Sitemap? כל ההנחיות במאמר שלפניכם

תנאי התחלה

ראשית עליך להיות בעל חשבון גוגל. אותו חשבון עשוי לשרת גם עבור AdSense ו-AdWords. אם אין ברשותך חשבון, ניתן לפתוח אחד בדף Google Accounts
שנית, עליך להיות מסוגל ליצור קבצים בספרית השורש של האתר.

הוספת אתר ב Google Sitemaps

1.הכנס לחשבון גוגל2.הקש את הURL של האתר לתיבת “Add Site” והקש OK

אימות בעלות המשתמש על האתר

אחרי שיש חשבון בגוגל וקובץ מוכן של מפת אתר ולאחר שהוספת את האתר, מתוך Google Sitemaps:1.הקש על קישור “Verify” בשורה של האתר המבוקש2.בתיבת הבחירה של Verification Method בחר “Upload an HTML file”. גוגל יציג את שם קובץ הHTML הייחודי לבעל החשבון אותו יש למקם בספריית השורש של האתר.3.דאג לכך שקובץ בשם האמור ייווצר בספריית השורש של האתר4.סמן ‘V’ בתיבות האישור ליצירת קובץ האימות, טעינתו לספריית השורש של האתר והיכולת לראות אותו מהדפדפן (לאחר שווידאת שאכן אפשר…)5.הקש על כפתור “Verify”

יצירת קובץ מפת אתר (Sitemap)

ניתן לבנות את קובץ מפת האתר ידנית, אך המלצתנו היא להשתמש בכלי, בפרט אם האתר בנוי מדפים רבים או דינאמי.

גוגל מציעה לשימוש כלי Sitemap Generator משלה, אך זה מבוסס על התקנת סקריפטים של פייטון על שרת האתר והוצאת מידע על מפת האתר מנתוני הגלישה באתר.
יש להעלות את קובץ מפת האתר שנוצר לספריית השורש של האתר.

פרסום מפת האתר בגוגל

לאחר שהוספת אתר ומתוך Google Sitemaps:1.הקש על קישור “Add a Sitemap” בשורת האתר המבוקש2.בתיבתChoose type…” ” בחר “Add General Web Sitemap”3.סמן ‘V’ בכל תיבות הבחירה וציין את הURL המלא של קובץ הSitemap-4.הקש על כפתור “Add Web Sitemap”

אם ננקטו הצעדים לאימות בעלות על האתר לפני פרסום מפת האתר, גוגל ישתמש במפת האתר במידה ואין בה שגיאות.
גם ללא אימות, ניתן לראות שגיאות בקובץ מפת האתר, לתקן אותן ולפרסם קובץ מתוקן. לוקח לגוגל עד יום להתעדכן בשינוי במפת האתר.

שימוש במידע הסטטיסטי על האתר

המידע הסטטיסטי על אתר זמין רק לאחר אימות הבעלות על האתר אך גם ללא פרסום של מפת אתר. במקרה שעדיין לא פרסמת מפת אתר, המידע על שגיאות יתייחס לדפים שהעכביש מצא ולא הצליח להיכנס אליהם.1.הקש על קישורManage של האתר עבורו אתה מעוניין לצפות במידע הסטטיסטי.2.מכאן יש גישה לנתוני דיאגנוסטיקה בכרטיסיה Diagnostics, כגון שגיאות HTTP, URL בעיתיים בעיני העכביש.3.מכאן יש גם גישה לנתונים הסטטיסטיים על האתר בכרטיסיה Statistics.