עכשיו זה רשמי: לארי פייג’ הוא מנכ”ל גוגל 4/4/2011

קידום אתרים אפקטיבי ברמה אחרת...

ניהול מוניטין
ב-20/1/2011 הודיעה גוגל כי אחד ממייסדי החברה, לארי פייג', יחליף את מקומו של אריק שמידט אשר כיהן כמנכ"ל גוגל משנת 2001. מיהו לארי פייג' ואיך תיראה החברה שבראשה הוא יעמוד בשנים הקרובות?

ברכות ללארי פייג’, שנכנס היום 4/4/2011 לתפקידו כמנכ”ל גוגל, לאחר סיום תפקידו של אריק שמידט.
ב-20/1/2011 הודיעה גוגל כי אחד ממייסדי החברה, לארי פייג’, יחליף את מקומו של אריק שמידט אשר כיהן כמנכ”ל גוגל משנת 2001.

ב-10 שנות תפקידו, שמידט היה אחראי על פיתוח מוצרים חשובים כגון ג’ימייל, גוגל כרום ומערכת ההפעלה החכמה בנייד של גוגל – אנדרואיד.

קצת על הכוכב העולה של גוגל…
לארי פייג’, 30, נשוי+1. אהבתו למחשבים החלה עוד כשהיה בן 6. סיים בהצטיינות את לימודיו באוניברסיטת מישיגן (תואר בהנדסת מחשבים). לארי הכיר את סרגיי ברין, מי שעתיד להיות שותפו בהקמת גוגל בשנת 1998, במסגרת התוכנית למדעי המחשב באוניברסיטת סטנפורד.

דאגלאס מריל (מנהל המידע האישי של גוגל עד 2008) מציין: “לארי פייג’ הוא איש בעל חזון, אדם שמסוגל לסחוף אחריו אנשים ולהוביל לשיאים חדשים”.

שמידט … אתה בחוץ?
“בעשייתי אתמקד בכל הקשור לייעוץ ולהגדלת מכירות, שותפויות, לקוחות וקשרים עסקיים גדולים יותר כגון קשרי ממשלה. אשמש כיועצם הפנימי של לארי פייג’ וסרגיי ברין” (מתוך הבלוג של גוגל).

לפי פרסומים מחודש ינואר 2011, אריק שמידט, 55, אמור להמשיך בתפקידו כיו”ר דירקטוריון החברה, אך פרסומים מעודכנים יותר מצביעים על מעבר לעולם אחר, העולם הפוליטי, בעקבות פנייתו של נשיא ארצות הברית ברק אובמה לשמידט בנושא מינוי לשר המסחר של ארה”ב. גוגל או שר? את זה כנראה נדע בחודשים הקרובים….

לארי פייג’ על אריק שמידט: “אריק ביצע את תפקידו על הצד הטוב ביותר משנת 2001 והתוצאות מדברות בעד עצמן. אריק שמידט הוא מנהיג גדול”.

אז מה מצפה ללארי פייג’ בכהונתו החדשה? עם מה יהיה עליו להתמודד? האם גוגל תצליח לשמר את המהירות, הקצב והתשוקה?

במהלך העשור האחרון הפכה גוגל למנוע החיפוש המהיר והמוביל בעולם, עם עשרות מוצרים נמכרים ומערכת פרסום מצליחה. יישומים כדוגמת Gmail, מפות Google ו-Street View הם חלק בלתי נפרד משגרת יומנו הרגילה.

כיום, שנת 2011, גוגל מעסיקה כ- 25,000 עובדים וההכנסה השנתית מוערכת בכ- 30 מיליארד דולר. החברה מתמודדת עם יבול של חברות אינטרנט חדשות, שהגבירו את אחיזתן בשוק הרשתות החברתיות והניידים ומאיימות על הענקית בגזילת תנועה באינטרנט. גוגל הצליחה בעבר לעמוד איתנה אל מול יריבים חזקים כגון יאהו ומייקרוסופט, אך מומחים מצביעים על אחד מהאתגרים הקשים ביותר שעומדים בפני החברה כיום – עליה להתמודד עם פייסבוק ואפל. משימה לא פשוטה.

מטילים ספק בלארי …
המשקיעים חוששים: “לארי פייג’ הוא איש מבריק, אך חוכמה היא לא בדיוק התכונה החשובה ביותר כדי להוביל מעצמת אינטרנט כמו גוגל. דרוש כאן מנהיג גדול”.

אז אולי פייג’ הוא לא דברן, ועד היום לא הראה יכולת הובלה וכושר ארגון מובהק, אך מוטב לכולנו לזכור שהוא הקים את החברה הזו. הוא האיש עם החזון. במשך 10 שנים הוא ספג ולמד, אריק שמידט “המבוגר” היה לו למורה דרך טוב שהראה לו כיצד לגעת בפסגות הגבוהות.

לארי פייג’ ומארק צוקרברג – מצא את ההבדלים…
שונה: מארק צוקרברג, מתכנת צעיר ומוכשר, תקשורתי ואהוב על מדורי הרכילות. לארי, התחיל את דרכו גם כן בגיל צעיר, אך בחר להיות מאחורי הקלעים.

דומה: שניהם פורצי הדרך של המאה ה-21, שללא ספק ייכנסו לקטגוריה של המוחות הגדולים של כל הזמנים.

2011 – שנת ההכרעה?
בשנה הקרובה, חייהם של פייג’ וצוקרברג הולכים לקבל כיוון חד יותר לגבי השליטה ברשת. עכשיו הוא הזמן החשוב ביותר לשתי היריבות במרוץ אל כס המלכות.

  • האם העיסוק של גוגל במגוון תחומים הוא יתרון או חיסרון?
  • האם ההתמקדות של פייסבוק ברשת חברתית אחת היא המתכון המנצח?
  • האם מערכת ההפעלה של גוגל לניידים חכמים היא הדבר החם הבא בעולם?
  • האם אכן תקום בקרוב רשת חברתית שתוביל לאיחוד כל המוצרים ותיצור ערוץ חזק אחד?

אל לנו לשכוח, לארי “נכנס” לתפקיד המנכ”ל בזמן בו הרשת החברתית זכתה למשבצת ענקית ברשת, אך עם זאת, פייג’ מגיע עם לא מעט קלפים טובים למשחק הזה, כגון:

  • תקשורת נבונה – במהלך שלוש השנים הקרובות, בכוונת גוגל להרחיב את מערכת ההפעלה אנדרואיד ל-3 מיליארד טלפונים חכמים/טבלטים ברחבי העולם.
  • מערכת הפעלה – השקת מערכת ההפעלה כרום, כמענה האמיתי הראשון ל-Windows במחשבים ניידים ושולחניים. שיפורים בקוד וביישומי תלת-ממד בפלאגין של הדפדפן יאפשרו ביצועים מלאים מתוך הדפדפן, תמיכה לא-מקוונת ותמיכה מלאה במולטימדיה.
  • ערוץ טלויזיה – ממיר הטלוויזיה של גוגל, שמאפשר להציג בטלוויזיה סרטוני וידאו מקוונים.
  • Google Circles – (גוגל מעגלים) – הרשת החברתית הראשונה שתהיה בעלת תכונות טובות יותר מאשר מעקב או צ’אטים עם חברים.
  • אחסון ומוזיקה – הרחבת האחסון ב-Google Cloud (גוגל עננים), בשילוב עם Google Music, המאפשרת למשתמשים לאחסן נתוני מולטימדיה בכמות עצומה ובמחיר נמוך.
  • קוראים ברשת – השקת Google Books בפועל, למרות התביעות המשפטיות מצד בעלי אתרים.
  • יו טיוב – הגדלת שעות הצפייה ב-YouTube, על חשבון שעות צפייה בטלוויזיה, באמצעות ממיר הטלוויזיה של גוגל. YouTube כבר תופס נתח של למעלה מ-50% מהשימוש בפס רחב בעולם, אך נתון זה צפוי לגדול בעתיד. סביר להניח ש-YouTube יהפוך בעתיד הקרוב למקור ההכנסה העיקרי של גוגל.
  • שיתוף אפליקציות – שימוש ב-Google Apps על ידי מבוגרים, ככלי לעבודה משותפת. ייתכן כי בעתיד התכונות של Google Wave ישולבו ב-Google Apps כדי לשפר את שיתוף הפעולה בזמן אמת.

בנוסף, גוגל עשויה לפעול בתחומים הבאים:

  • התחום הסלולרי – גוגל עשויה להשקיע סכומי עתק בפיתוח White Spaces בכל העולם, כדי ליצור רשת של פס רחב אלחוטי שתוצע בחינם לכל דורש.
  • תחום האנרגיה – גוגל עשויה להיכנס לתחום זה כדי להוכיח שניתן לנצל את אנרגיית השמש והרוח, על מנת לייצר אנרגיה הזולה יותר מפחם ומאנרגיה גרעינית.
  • תחום החינוך – הקמת מוסדות Khan Academy נוספים כדי לאפשר למורים מוכשרים ללמד תלמידים מכל העולם, בטכנולוגיית וידאו חכמה.

לסיכום:
אין ספק שלארי פייג’ יזקוף את ההצלחה לטובת כלל העובדים בגוגל, אך יחד עם זאת, הוא יהיה המנכ”ל המכהן כאשר הפיתוחים הללו יושקו בפועל.

מקור: www.armdevices.net

ועוד משהו קטן… על ההבדל בין פייג’ למנכ”ל היוצא שמידט: