הקמה ראשונית של אתר וורדפרס

קידום אתרים אפקטיבי ברמה אחרת...

ניהול מוניטין
הקמת אתר בוורדפרס נחשבת יחסית זולה ופשוטה. כיצד עושים זאת נכון? קראו במאמר זה.

לא חייבים להוציא סכומי עתק כדי להקים אתר אינטרנט, ניתן להקים אתר אינטרנט באופן די פשוט על ידי שימוש בתוכנת וורד פרס. מדובר בתוכנה פשוטה מאוד ונוחה, ובמאמר זה נסביר כיצד כדאי להתקין אותה.

מרבית האתרים שמספקים מכירת דומיין + אחסון (לדוגמא גו דאדי) מאפשרים לקבל אחסון על פלטפורמה מוכנה של וורד פרס וכך, מתאפשר לבעלים של האתר לא רק לקנות דומיין ואחסון (ולחכות למשיח) אלא גם להתחיל ולהפעיל אותו במהירות רבה מאוד.

השלב הראשון, לאחר עדכון האתר – הוא להיכנס למשרד האחורי של הוורד פרס (אותו הגדרנו קודם לכן כחלק מההגדרות של חברת האחסון), ומגיעים לתפריט ראשי, שבו בצד שמאל ניתן להגדיר הגדרות כגון: תצוגה, מאפיינים, משתמשים, כלים, תוספות (פלאג אינס) ועוד.

הוורד פרס ניתן עם תצוגה סטנדרטית, שנקראת WordPress Default 1.6. ניתן להיכנס להגדרות תצוגה ולראות אותה. לאחר מכן יש אפשרות להוסיף תבנית חדשה של תצוגה, עושים זאת ע”י לחיצה על Add New Themes, אפשר לרשום שם ספציפי של תבנית (אם מכירים) או לחפש תבניות לפי צבעים והגדרות שונות.

לאחר שהתקנו את התצוגה שאנו רוצים, יש לוודא שהיא גם זו שמוגדרת כתצוגה הדיפולטיבית – זו שכל מי שייכנס לאתר יראה אותה. בשלב הבא, רצוי להוריד תוספות שונות, על מנת לעזור לנו להתקין אח”כ כלים שיעזרו לנו בקידום האתר. הוורד פרס מותקן באופן דיפולטיבי עם התוספות “Hello Dolly” ו-“Akismet”, הראשונה מאפשרת לראות שורה מהשיר המפורסם כשמתחברים לפאנל הניהול, בעוד שהתוספת השנייה מאפשרת לוורד פרס לזהות אם תגובות שמועלות לאתר הן ספאם או שלא.

התוספות המומלצות להורדה (באמצעות ADD NEW):

1. Platinum SEO Pack – מאפשר להגדיר הגדרות קידום אתר, כגון טייטלים, כותרות וכו’.

2. Google XML Sitemaps with qTranslate Support –  מאפשר להגדיר את כל ההגדרות של יצירת מפת אתר באופן פשוט.

3. All In One Webmaster- מאפשר להגדיר באופן פשוט, יחסית, את הקוד של הגוגל אנליטיקס, את הקוד של הגוגל ווב מאסטר טולז ועוד.

4. Add To Any – מאפשר לגולשים (ולכם) לשתף את התכנים של האתר הזה במקומות נוספים, כגון פייסבוק, אימייל, רשתות חברתיות נוספות ועוד.

5. Twitter Tools – מאפשר לקשר בין האתר / דפי האתר לבין חשבון פייסבוק ספציפי.

6. WP-O-Matic – מאפשר יצירת דפים באופן אוטומטי ב-RSS.

לאחר התקנת כל התוספות הללו, יש צורך להפעיל אותם, שימו לב שחלק מהתוספות דורשות תפעול נוסף, כמו רישום לחשבון טוויטר ורישום כתובת מייל ייעודית וכו’.

בהצלחה לכולנו.