בעוד שהקדמה משיגה באינטרנט כל חלקה טובה, אגב הופכת אותה לטובה יותר, תחום אחד עדיין נשאר תקוע בעבר וממאן להתקדם – הדפדפן, אותו שירות שמאפשר ניווט ושיטוט נוח ויעיל ברשת האינטרנט.
עוד בימי קדם, בטרם התייצבה מיקרוסופט בגבורה, נוכח הקרב המתוקשר שלה, למשפט הראווה על הכנסת הדפדפן לחבילת מערכת ההפעלה, היה בעולם רק דפדפן אחד ושמו בישראל:
אינטרנט אקספלורר – internet explorer , דפדפן זה נחשב לברירת מחדל שכן שירותיו עד היום לוקים בחסר, חסרי מעוף ואין בהם שינוי.
בעקבות הפסדה של מיקרוסופט במשפט ואולי אפילו קצת לפני זה, השיקה חברת מוזילה – MOZZILA את הדפדפן שלה העונה לשם פיירפוקס (FIREFOX). דפדפן זה אמנם רק נולד אך כבר הספיק לצבור לעצמו מספר חברים שהעדיפו ללכת איתו ולא עם מייקרוסופט. מספרם, נכון לימים אלה, עומד על כ – 13% מהמשתמשים ברשת האינטרנט, אך אין ספק כי מספר זה עולה בהדרגה.
איזה דפדפן מועדף על טכנאי המחשבים, בוני האתרים ומקדמי האתרים?
לשאלה זו אין תשובה קבועה והדעות חלוקות בין טכנאי המחשבים ואף בין אנשי המקצוע האחרים בתחום המחשוב. אם זאת, ניתן לראות בשנה האחרונה נדידה מובהקת של מקדמי האתרים, בעיקר, אך גם של טכנאי המחשבים, לכיוון הדפדפן המתחרה FIREFOX , זאת בעיקר מכיוון שלמתחרה ישנו מבנה עיצובי מרהיב וקל יותר, וכן, בשל העובדה כי מהירות הגלישה ב- FIREFOX היא מהירה בצורה ניכרת מאשר באקספלורר של מייקרוסופט. דבר זה מתאפשר בעיקר הודות למבנה החסכוני של FIREFOX המקנה לו צריכה נמוכה יותר של זיכרון פר פעולה.
אך גם נושא האבטחה הוא שיקול מכריע בבחירת אנשי המחשבים את הדפדפן שלהם. בעוד שהאקרים רבים מתנכלים למשתמשים במוצרי מייקרוסופט והאקספלורר בראשם, זוכה FIREFOX לעדנה בתחום האבטחה ונהנה מחסינות ניכרת. זאת לעומת המתחרה, אשר סובל בעיקר מפרצות באבטחה, אותן מנצלות תוכנות זדוניות כגון תולעים, רוגלות ואחרות, לעשות שמות במחשבי המשתמשים.
אם התמונה נראית חד צדדית לטובת הדפדפן הקטן הרי שהמצב לא הולך להשתפר לאחר שתקראו את הנתון הבא:
ב-FIREFOXאחוז הנפילות והפסקות העבודה הפתאומיות הינו רק 5% מגובה הנתון הנ”ל באקספלורר של מייקרוסופט. נתון זה הינו קריטי שכן זמינות הדפדפן הוא אחד הנושאים החשובים ביותר בעבודתו של העוסק בתחום תיקון מחשבים.
עוד דברים שגורמים לאקספלורר להחוויר לעומת FIREFOX הם:
- מכיוון שFIREFOX בנוי כקוד פתוח, קיימת בו היכולת להתאים את תכונותיו באופן אישי לפעולות רצויות ואף את מראהו, יכולת זאת אינה קיימת באקספלורר.
- היכולת לבצע בדיקת איות בעת גלישה ב – FIREFOX, יכולת זו אינה קיימת במתחרה והיא מכריעה את הכף באופן סופי לטובת הדפדפן הקטן יותר.
אז אם נראה לכם שיש דברים בגו וכי טכנאי המחשבים לא טועים בבחירה שלהם, אתם מוזמנים להתחיל מהפכה משלכם…
לצורכי הגינות בלבד, חשוב להבהיר כי בשוק קיימים עוד מספר דפדפנים קטנים אך התחרות המרה היא בין השניים שהוזכרו במאמר זה.
הכותב: איתי מרסיפר, מנכ”ל חברת א.מ. מחשבים – טכנאי מחשבים מקוון