קידום אתרים – אופטימיזציית מבנה: ניווט פנימי ובדיקות

קידום אתרים אפקטיבי ברמה אחרת...

ניהול מוניטין
אם אתם רוצים למקסם את הדירוג שלכם במנוע החיפוש, תנו למבנה האתר שלכם חשיבות עליונה. התייחסו למבנה האתר שלכם כפי שאתם מתייחסים ליסודות בניין. במידה והיסודות אינם בנויים באופן מספק, ניתן אולי עדיין לגור באותו בניין, אך בטווח הארוך, זה עלול לעורר בעיות.

מסמך זה מבוסס על מאמרו של Daryl Quenet, מחברת Quenet Consulting

החלק השלישי של המאמר דן בסוגיית הניווט הפנימי בתוך האתר. בנוסף, מוצעים כלים לבדיקת תקינות אתרי האינטרנט שלכם.

ניווט פנימי באתר

במידה ואתר האינטרנט שלכם בנוי נכון, הוא לא יהיה זקוק למפת אתר XML, אלא, בשביל לאנדקס את הדפים שלכם מהר יותר (מסחר אלקטרוני הינו יוצא מן הכלל בעניין זה).
בכל אופן, מומלץ לכל אתר לכלול מפת אתר נגישה למבקרים ומקושרת מכל דף. זה גם יסייע לגולשים לנווט באתר וגם יחזק את הקישורים פנימיים.
למרבית האתרים הנתקלים בבעיות אינדוקס, יש בעיה עם מבנה דף הקישורים הפנימי. הבעיה הגדולה ביותר הינה בקרב אתרים בעלי ניווט המבוסס על JavaScript בלבד. מערכות אלה תלויות ב – JavaScript  להכנסתHTML לתוך דפים באופן אוטומטי. כיום, גוגל מסוגלת לנתח תפריטי JavaScript לאיתור URL, אך למעשה, כל הדפים האלה יהיו מקושרים מה – JS, ולא מתוך הדפים בהם הם ממוקמים (אל תצפו להעברת PR).
תפריטי ה- JS הטובים ביותר, הינם תפריטים הגורמים לקוד בדף לשנות את החלקים המוצגים באמצעותCSS. דוגמא ל- CSS היברידי / תפריט JavaScript מוצלח הוא QuickMenu של OpenCube.

זכרו שככל שיש יותר קישורים פנימיים בדף, יש לדף זה כוח רב יותר. כך שאם יש ספק, לגבי דף מסוים, הצביעו עליו ושילחו לו קישורים מדפים אחרים.

בדיקת אתר האינטרנט שלכם

כשמדובר בפריסה של אתר אינטרנט אמין יש לבחון אותו, לבדוק אותו ואחר כך יש לבצע עוד בדיקות… בקיצור, תבדקו את האתר!
כשבאים לבחון את מבנה האתר, מומלץ להסתמך על שלוש תוכנות שונות / שלוחות של Firefox:
  • הראשונה היא Xenu Link Slueth, זהו כלי מעולה להרצה על האתר שלכם. כלי זה בודק את מספר הדפים שיכולים להיות מאונדקסים, ומאתר קישורים מתים.
  • השנייה היא Web Developer Extension for Firefox, שימו לב כי עליכם לתת תוקף לקוד בכל פעם שהינכם מבצעים שינוי כלשהו.
  • הבדיקה השלישית מתבצעת בתוך גוגל ויאהו, מטרתה לבדוק כמה דפים, בפועל, אכן מאונדקסים בכל מנוע חיפוש, בהשוואה למספר הדפים שנמצאו על ידי Xenu. זה מתבצע באופן הבא: הקישו בתיבת החיפוש את הפקודה: site:www.domain.co.il ובדקו את מספר הדפים שעלו (בגוגל ישראל זה כתוב מצד שמאל למעלה, בשורה המודגשת).
לאחר שסיימתם לבדוק את הקוד שלכם, ובמידה והינכם צריכים לדבג, שני כלים מומלצים הינם:
Firebug Firefox Extension, IE7 Developer Toolbar.
לסיכום
אם אתם רוצים למקסם את הדירוג שלכם במנוע החיפוש, באמצעות קידום אורגאני, קידום טבעי, תנו למבנה האתר שלכם חשיבות עליונה. התייחסו למבנה האתר שלכם כפי שאתם מתייחסים ליסודות בניין. במידה והיסודות אינם בנויים באופן מספק, ניתן אולי עדיין לגור באותו בניין, אך בטווח הארוך, זה עלול לעורר בעיות.
כשמדובר באתרי אינטרנט, בעיות בטווח הארוך, באות לידי ביטוי בניסיון כושל לשפר את ה- ROI, החזר על השקעה, של האתר, כך שמומלץ לתת את הדעת ואת הזמן בבניית אתר אינטרנט עם מבנה בטוח וחכם.