גוגל מאשרת: עדכון פינגווין 4.0 לא צפוי להשתחרר עד סוף השנה
לפוסט המקורי שנכתב באתר Search Engine Land
בחודש נובמבר השנה צייץ גארי איליס, נציג מחלקת איכות החיפוש של גוגל, כי עד סוף השנה צפויה גוגל לשחרר את הגרסה הרביעית של הפינגווין המדובר.
מאז אותו דיווח ועד היום קהילת מקדמי האתרים התרגשה וציפתה לבואו של העדכון.
תוך זמן קצר התמלאו בלוגים מעולם התוכן של קידום אתרים באין ספור מאמרים שסובבים סביב נושא אחד: הכן את אתרך לפינגווין 4.0.
אולי לחלקכם זה ישמע כמו תירוץ ישן וזול, אך הסיבה שבגינה לא נזכה לבואו של הפינגווין לטענת גוגל – היא החגים הקרבים לבוא.
אולי באופן סימבולי הפינגווינים של גוגל מבקרים אותנו בעיקר בחודשי החורף. את העדכון האחרון שחררה גוגל בתאריך 17 לאוקטובר 2014, קצת יותר מלפני 13 חודשים.
כפי שדווחנו כבר בעבר, עדכון הפינגווין החדש צפוי להיות עדכון זמן-אמת. כלומר, גוגל תפעיל את העדכון עבור כל קישור שתמצא ברשת בזמן אמת וללא תלות בשחרור עדכון נוסף. משמעות הדבר, שאתר שיענש על ידי גוגל במסגרת עדכון פינגווין לא יצטרך להמתין עד לשחרור העדכון הבא, אלא יוכל לשפר את פרופיל הקישורים ואולי לזכות בחסדיו של מנוע החיפוש ולשוב למיקומו הטבעי.
הוסרה האפשרות לשינוי מיקום התוצאות
לפוסט המקורי שנכתב באתר Search Engine Land
בשנה האחרונה גוגל שמה דגש על מיקום גיאוגרפי בכל הקשור לתוצאות החיפוש האורגניות וכיום לוקחת בחשבון גם פרמטרים גיאוגרפיים לדירוגי תוצאות החיפוש, משמע, תוצאות החיפוש שהתקבלו באמצעות חיפוש ביטוי מסוים באיזור המרכז יהיו שונות מאלו שנקבל בחיפוש אותו ביטוי מאזור הצפון.
עד לפני מספר ימים יכולנו באמצעות לחיצה על “כלי חיפוש” לסנן את התוצאות על פי מיקום מותאם אישית (גם אם אנחנו נמצאים במקום אחר).
אפשרות זו שימשה לא מעט מקדמי אתרים על מנת לבדוק את דירוג האתר בעיר מסוימת ואפילו גולשים מן השורה, שרצו לבדוק אודות עיר או מדינה מסוימת טרם הם מגיעים לבקר בה.
אך במהלך שקט גוגל הסירה את אפשרות סינון זו בטענה שבוצע שימוש מועט בפונקציית הסינון הנ”ל.
למרות טענותיה של גוגל, ההנחה הרווחת היא שאפשרות סינון ע”פ עיר/מדינה הוסרה על מנת להקשות על גולשים באירופה לצפות בתוצאות חיפוש בארה”ב,
זאת כחלק מהנחיות “הזכות להישכח” להם מחויבת גוגל במדינות אירופה
המצב הקיים מאפשר לסנן את תוצאות החיפוש לצפיה בדפים מכל הארצות או רק דפם מהמדינה בה בוצע החיפוש.
לאלו מאיתנו שמעונינים לצפות בתוצאות גוגל ממדינה זרה, ניתן להשתמש בשירות של שרת פרוקסי.