כשמדברים על נראות האתר בגוגל, עלינו להתייחס לכלי מנהל האתרים של גוגל – Google Search Console. בסרטונים קודמים כבר למדנו לבדוק כתובות URL בכלי על מנת לראות איך הן נראות ונקראות בעיני גוגל, אך זה ממש לא כל מה שהכלי הזה מסוגל לעשות. אפשר להשתמש ב-GSC לקבלת מגוון אינדיקציות חשובות לבעיות אחרות באתר, כפי שג’קי מציג בסרטון:
דוח הכיסוי (דפים) – כאן תוכלו לראות קישורים שבורים, בעיות סריקה ועוד. בדוגמה שבסרטון ניתן לראות שיש כתובת URL אחת באתר שמסומנת ככתובת עם תגית noindex. למעשה, לפי מה שגוגל מבין, אנחנו לא רוצים שהכתובת הזו תאונדקס על ידו, ואכן במקרה זה הדף הזה צריך להיות חסום, כך שזה תקין. הבעיה היא שהדף הזה מופיע במפת האתר XML, ואם הוא מופיע שם, זה אומר שאנחנו רוצה שגוגל יקרא ויאנדקס אותו, ואז נוצרת סתירה מול תגית ה-noindex שאומרת לא לאנדקס אותו. לכן גוגל מציגה את זה כשגיאה.
כלי ההסרות – כאן ניתן להסיר תוכן מהתוצאות של גוגל. פותחים בקשה חדשה ומגדירים לגוגל את כתובת ה-URL, או אפילו את התיקייה השלמה, שברצוננו להסיר מהאינדקס. לאחר זמן מה, גוגל תסיר את הדף או את הדפים הללו. הכלי הזה מיועד לדפים שכוללים תוכן פוגעני, שקרי, סודי וכו’. אם פרסמנו דף עם תוכן כזה, גם אם נמחק אותו מהאתר, ייתכן שהדף עדיין יוצג על ידי גוגל בדפי התוצאות. אמנם כשהגולשים ייכנסו אל הדף הוא לא יהיה קיים, אבל בגוגל הוא ייראה היטב. על כן, לאחר מחיקת הדף מהאתר, יש להיכנס לכלי זה ולבקש מגוגל הסרה שלו. רק בעל האתר יכול לעשות את זה, כמובן, דרך כלי מנהל האתרים שלו.
כלי המוצרים – רלוונטי לאתרי ecommerce שעובדים עם סכמות נתונים. בכלי זה ניתן לראות את המוצרים מהאתר שלכם, לצד הזהרות או שגיאות שגוגל איתרה בהם.
כלי פעולות ידניות – בכלי זה הסטטוס תמיד צריך להיות ירוק. אם פרצו לנו לאתר, אם חברת הקידום בנתה פרופיל קישורים בעייתי או כל הפרה אחרת של הנחיות גוגל, פה תתקבל האזהרה, וזה כבר יהיה מאוחר מדי. במסגרת פעולה ידנית, יכול גוגל להעלים את האתר מתוצאות החיפוש או להוריד אותו מאוד בדירוגים. אם ראיתם שקורה לאתר שלכם משהו כזה, אז זה בדיוק המקום שאליו אתם צריכים לבוא כדי לבדוק אם יש בעיה. קראו מהי הבעיה שגרמה לפעולה הידנית ונסו לטפל בה. זכרו כי לחזור ממצב כזה זה אפשרי, אבל בשום אופן לא ניתן לדעת כמה זמן זה ייקח, ואם זה יקרה בכלל ובאיזו רמת הצלחה. יש אתרים שלא מצליחים לשוב כלל ממצב כזה, וגם אלו שמצליחים, חוזרים עם “צלקת” שתפריע להם עוד שנים.
כלי הקישורים – כאן אפשר לראות אילו אתרים מקשרים לאתר שלכם וכן אילו קישורים יש בין דפי האתר עצמם. כלי זה שימושי מאוד לצורך בדיקות של קישורים באתר, לזיהוי קישורים מזיקים ועוד. נדבר על כך יותר לעומק בסרטונים אחרים.
דוח הביצועים – זהו דוח מאוד מאוד חשוב, ועל כן הקדשנו לו סרטון שלם, שכדאי לכם לצפות בו. בדוח זה תוכלו לראות אילו מילות מפתח הביאו גולשים לאתר שלנו, כמה הקליקו, כמה חשיפות היו לדפי האתר, מהו שיעור ההקלקה (CTR) ומהו ממוצע הדירוגים לכל ביטוי ולכל דף. נוכל לראות מאילו מדינות הגיעו לאתר ומאילו מכשירים וגם בחלוקה לפי תאריכים. כלי מנהל האתרים של גוגל, ודוח הביצועים בפרט, הם ללא ספק המקור הכי טוב לאנשי SEO על מנת להבין את תנועת הגולשים לאתר, והם טובים בהרבה מגוגל אנליטיקס.